Aktiviteter

På senare tid har aktivisterna i Näste 2 utmärkt sig genom en rad uppmärksammade och kreativa aktioner.

DSC00698

Bland annat agerade Näste 2 trygghetsvärdar på Kungälvs badhus, något som fick media att se rött. Mycket skrevs om denna uppmärksammade aktion som bottnar i att svenska badhus på senare år blivit tummelplats för främlingar som begår allt från sexuella ofredanden till renodlade våldtäkter. Offren har varit från båda könen men framförallt flickor har utsatts. Initiativet fick stort genomslag och mötte stor uppskattning.
badhus
Aktivister i Näste 2 har vid flera tillfällen patrullerat bland annat Göteborgs innerstad och Kungsbacka nattetid med avsikt att skapa trygghet för utsatta folkfränder. Kungsbacka valdes efter en rad våldsdåd som haft mångkulturella förtecken, ett fenomen som sveper över hela landet och på senare år har även allt fler sexuella övergrepp mot våra svenska kvinnor kunnat noteras.
Framförallt är det överförfriskade vita kvinnor kommit att utsättas för dessa i många fall organiserade och planerade trakasserier , ofredanden och övergrepp av sexuell natur.
kungsbacka nattvandring
Nyårsaftonen 2015/2016 vaknade västvärlden upp till ett nytt fenomen där hundratals, ibland tusentals män med rötter från Mellanöstern, Afrika och Asien (Afghanistan med omnejd) bestämt en mötesplats, en tågstation, ett torg eller liknande offentlig miljö för att där mass-ofreda kvinnor som har oturen att hamna i detta hav av främlingar som tafsar, sliter av kläder, till och med våldtar tillsammans och i samförstånd. Detta  problem har uppmärksammats runt om i världen och det har av förövarna  själva  till och med myntat ett begrepp för fenomenet: Taharrush.
Aktivister ur Nordiska motståndsrörelsen patrullerade i Göteborg under helgen.
soppkök
mat göteborg
Näste 2 genomförde också en  soppköks-aktion till förmån för utsatta svenskar som numer tvingas konkurrera med hitresta zigenare som har funnit en lukrativ inkomstkälla genom att spela på och utnyttja det svenska folkets generositet och gästfrihet. Inte sällan tillhör dessa personer kriminella nätverk vilka har ”mutat in”, ”egna” territorier där de sitter och tigger. Svenska kyrkan, diverse välgörenhets organisationer, och andra aktörer tävlar om vem som kan göra mest för denna grupp och indirekt exkludera vanliga svenskar som behöver hjälp.
soppkök göteborg 2
matudelning göteborg 1
Detta slår mycket hårt mot de svenskar som på olika sätt hamnat utanför det samhället. Mycket få insatser har gjorts för våra egna svaga vilket är bakgrunden till att Näste 2 valde att agera.
soppkök göteborg
soppkök göteborg 3
mat
GP-journalisten Emelie Lindholm.
En sverigedemokrat uppskattade aktionen.

Lämna ett svar